Tort rapid cu mere

Tort rapid cu mere
4.9/5 - (10 votes)

Ingrediente

Blat: 5 oua, 100 gr zahar, o lingurita praf de copt stins in otet, 120 gr faina, 1 praf de sare, 2 pliculete zahar vanilat.

Umplutura: 6  mere aurii, 50 gr zahar, 50 gr unt, 2 pliculete zahar vanilat.

Decor: zahar farin

Sirop: 50 gr zahar, esenta de rom, 120 ml apa.



Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja, cotor si samburi, apoi le taiem cubulete.

Intr-o cratita adaugam 40 gr unt,  merele si zaharul, se amesteca si se lasa sa se caleasca cca 5 minute.

Se unge o forma de tort cu restul de  unt, adaugam merele calite impreuna cu sucul format si pregatim blatul.

Albusurile se bat spuma cu zahar , separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare si praful de copt stins.

Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca  cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina si amestecam usor.

Compozitia obtinuta se pune in forma de tort peste mere. Se introduce in cuptorul incalzit la 160-180 C si lasam la copt cca 25 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Siropul: intr-o vas punem apa cu zahar, la fiert. Lasam sa fiarba cca 1 minut,  apoi se pune la racit. Cand este complet racit adaugam esenta de rom, cca 1 lingurita si amestecam.

Se inteapa cu o furculita blatul (10 intepaturi), apoi turnam sirop pe toata suprafata.

Se introduce la rece pentru 1 ora , se pune un platou deasupra formei si rasturnam.

Veti obtine un tort delicios cu mere si blat pufos.

Se pudreaza cu zahar farin vanilat pentru decor, dar se topeste foarte repede 🙂

Pofta Buna!



Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.