Zacusca de ciuperci

zacusca de ciuperci
Ingrediente:

1,5 kg ciuperci, 10 ardei gogosar, 10 ardei gras , 8 cepe, 400 ml ulei, 1 kg rosii ,  sare si piper dupa gust.

Timp preparare

2 ore si 30 minute.

5/5 - (2 votes)

Zacusca de ciuperci, un preparat gustos pentru mese in familie. Conserva Zacusca de ciuperci se prepara usor, iar rezultatul este de o bunatate maxima.

Ciupercile spalate se pun la fiert pentru 10 minute.

Se scurg de apa si se calesc pentru 10 minute in  ulei. Se scot intr-o sita (sa se scurga de ulei ) si apoi  se trec prin masina de tocat.

Zacusca de ciuperciCeapa se curata , se spala si se trece prin masina de tocat.

Ardeii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat.

Rosiile se spala si se trec prin masina de tocat.

Intr-un tuci sau intr-o cratita mai inalta se pune uleiul si restul de ulei, cel ramas de la ciuperci.

Adaugam ceapa , sare si lasam la  calit pana se inmoaie .

Adaugam ardeiul scurs de suc, amestecam si  lasam sa  fiarba la foc mic cca 40 minute, amestecand periodic.

Sucul de la ardei se amesteca cu rosiile trecute prin masina de tocat si apoi  se pun  la fiert pentru 30 minute.

Zacusca de ciuperciPeste compozitia de ceapa si ardei se adauga compozitia de rosii.

Continuam fierberea pentru 20 de minute.

Zacusca de ciuperci

Adaugam ciupercile , sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic,  cca 1-1,5 ore.

Zacusca de ciuperci

Cand apare uleiul  la suprafata,  zacusca este gata.

Se potriveste de sare , piper si se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate.

Borcanele cu zacusca se pun  la Baine Marie,  pentru 15 minute.

Le lasam sa  se racesca lent pana a doua zi.

Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *