Zacusca de ciuperci, un preparat gustos pentru mese in familie. Conserva Zacusca de ciuperci se prepara usor, iar rezultatul este de o bunatate maxima.
Ciupercile spalate se pun la fiert pentru 10 minute.
Se scurg de apa si se calesc pentru 10 minute in ulei. Se scot intr-o sita (sa se scurga de ulei ) si apoi se trec prin masina de tocat.
Ceapa se curata , se spala si se trece prin masina de tocat.
Ardeii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat.
Rosiile se spala si se trec prin masina de tocat.
Intr-un tuci sau intr-o cratita mai inalta se pune uleiul si restul de ulei, cel ramas de la ciuperci.
Adaugam ceapa , sare si lasam la calit pana se inmoaie .
Adaugam ardeiul scurs de suc, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic cca 40 minute, amestecand periodic.
Sucul de la ardei se amesteca cu rosiile trecute prin masina de tocat si apoi se pun la fiert pentru 30 minute.
Peste compozitia de ceapa si ardei se adauga compozitia de rosii.
Continuam fierberea pentru 20 de minute.
Adaugam ciupercile , sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic, cca 1-1,5 ore.
Cand apare uleiul la suprafata, zacusca este gata.
Se potriveste de sare , piper si se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate.
Borcanele cu zacusca se pun la Baine Marie, pentru 15 minute.
Le lasam sa se racesca lent pana a doua zi.
Se pastreaza la loc uscat si racoros.
Pofta Buna!