Tort cu mere si crema de zahar ars

Ingrediente:

Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de copt, vanilie
Crema: 600 ml  lapte, 4 oua, vanilie, 100 gr zahar, 3 mere.
Caramel: 100 gr zahar  Decor: frisca batuta vanilata, zahar ars

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

8

5/5 - (11 votes)

Tort cu mere si crema de zahar ars, un desert delicios si aromat. Reteta Tort cu mere si crema de zahar ars  este simpla si aromata.

Merele se curata de coaja , fiecare mar se taie pe jumatate si se indeparteaza cotorul. Restul de mar  se taie cubulete.

Intr-o cratita se pune zaharul la topit si  se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand  zaharul devine auriu  luam cratita de pe foc, se lasa cateva momente,  si se misca usor, astfel incat sa glazuram peretii vasului.

Adaugam cubuletele  de mar peste glazura si introducem vasul la cuptor.

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, lapte si vanilie.

Dupa 10 minute,  turnam foarte usor compozitia de crema si se lasa la cuptor pana se coaguleaza.

Separat se formeaza blatul dupa tehnologia generala si se toarna peste crema cand aceasta s-a inchegat bine. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace.

Dupa coacere, tortul  se lasa la rece cca 2 ore.

Se rastoarna pe un platou si se decoreaza.

Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza cu zahar ars maruntit.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *