Tort cu mere si crema de zahar ars, un desert delicios si aromat. Reteta Tort cu mere si crema de zahar ars este simpla si aromata.
Merele se curata de coaja , fiecare mar se taie pe jumatate si se indeparteaza cotorul. Restul de mar se taie cubulete.
Intr-o cratita se pune zaharul la topit si se amesteca cu o lingura de lemn.
Cand zaharul devine auriu luam cratita de pe foc, se lasa cateva momente, si se misca usor, astfel incat sa glazuram peretii vasului.
Adaugam cubuletele de mar peste glazura si introducem vasul la cuptor.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, lapte si vanilie.
Dupa 10 minute, turnam foarte usor compozitia de crema si se lasa la cuptor pana se coaguleaza.
Separat se formeaza blatul dupa tehnologia generala si se toarna peste crema cand aceasta s-a inchegat bine. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace.
Dupa coacere, tortul se lasa la rece cca 2 ore.
Se rastoarna pe un platou si se decoreaza.
Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza cu zahar ars maruntit.
Pofta Buna!