Ardei copti pentru iarna

Ardei copti pentru iarna
Ingrediente:

5 kg ardei gras si gogosar rosu, boabe de piper, 600 ml otet, 50-60 gr sare, 40 gr zahar.

4.9/5 - (25 votes)

Coacem ardeii si ii curatam de pielite. Sucul rezultat se transfera intr-un vas, deoarce va fi necesar la formarea sosului.
Sterilizam borcanele, iar separat formam sosul.
Punem intr-o cratita : sarea, zaharul, otetul si sucul format la ardei (cca 200 ml ).
Amestecam  pana se dizolva sarea.
 In fiecare borcan se pune alternativ ardei gras si ardei gogosar.
Se adauga boabe de piper si compozitia de otet. Lasam cateva minute,  completam cu sos si inchidem ermetic.
Sterilizam borcanele pentru 15 minute.
Dupa sterilizare,  scoatem borcanele pe un blat de bucatarie si se impaturesc cu  un servet, le lasam sa se raceasca  pana a doua zi. Se pastreaza la loc rece si aerisit.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *