Ardei umpluti, un preparat delicios pentru mese in familie. Reteta Ardei umpluti se prepara usor, iar rezultatul este foarte gustos.
Curatam ardeii de cotor si seminte.
Ii spalam sub jet de apa rece , apoi se pun pe un gratar la scurs.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, adaugam ardeii, morcovul taiate cubulete si ceapa tocata marunt.
Calim totul pentru 5 minute , amestecand periodic.
Se ia tigaia de pe foc , iar compozitia se pune intr-un bol.
Adaugam carnea tocata, orezul , cimbrul maruntit , sare si piper dupa gust.
Se umplu ardeii cu compozitia formata .
Punem ardeii intr-o cratita , unul langa altul , cu partea de umplutura in sus.
Adaugam apa fierbinte printre ei, abia sa-i acopere, rondele de ceapa, pulpa de rosii si uleiul.
Se fierb la foc mic pentru 1 ora si 15 minute, in cratita acoperita cu capac.
La final, in sosul format, se adauga faina dizolvata in 40 ml apa rece si boia.
Mai fierbem sosul 5 minute si potrivim de sare si piper.
Ardei umpluti se servesc calzi , dupa preferinta cu smantana. Pofta Buna!