Ardei umpluti

Ardei umpluti
Ingrediente:

Pentru umplutura - 300 gr carne tocata  , 1 morcov, 1 ardei gogosar rosu, 1 ardei gogosar verde, 80 gr orez, 1 ceapa, 40 ml ulei, sare, piper dupa gust,cimbru proaspat.
Sos - pulpa de la 3 rosii , 1 lingura  faina, 1 ceapa mare , 1 lingurita boia ardei dulce, 20 ml ulei, patrunjel, piper.

Timp preparare

1 ora si 30 minute

Nr. portii

6

4.9/5 - (36 votes)

Ardei umpluti, un preparat delicios pentru mese in familie. Reteta Ardei umpluti se prepara usor, iar rezultatul este foarte gustos.

Curatam ardeii de cotor si seminte.

Ii spalam sub jet de apa rece , apoi se pun pe un gratar  la scurs.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, adaugam  ardeii, morcovul taiate cubulete  si ceapa tocata marunt.

Calim totul pentru 5 minute , amestecand periodic.

Se ia tigaia de pe foc , iar compozitia se pune intr-un bol.

Adaugam carnea tocata, orezul , cimbrul maruntit , sare si piper dupa gust.

Se umplu ardeii cu compozitia formata .

Punem  ardeii intr-o cratita , unul langa altul , cu partea de umplutura in sus.

Adaugam apa fierbinte printre ei, abia sa-i acopere,  rondele de ceapa, pulpa de rosii si uleiul.

Se fierb la foc mic pentru 1 ora si 15 minute, in cratita acoperita cu capac.

La final, in sosul format,  se  adauga faina dizolvata in 40 ml apa rece si boia.

Mai  fierbem  sosul 5 minute si potrivim  de sare si piper.

Ardei umpluti  se servesc calzi , dupa preferinta cu smantana. Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *