Mancare de cartofi cu ciuperci

Mancare de cartofi cu ciuperci
Ingrediente:

1 kg cartofi, 400 gr ciuperci, 1 ardei gras, 150 ml bulion, 2 ceapa mare, 1/2 telina mica, 1/2 pastarnac, 1 morcov, 5 linguri ulei, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

5

4.8/5 - (43 votes)

Satioasa si gustoasa, mancarea de cartofi cu ciuperci este usor de preparat si constituie o masa consistenta pentru intreaga familie. Ingredientele sunt la indemana oricui, mancarea se prepara rapid si poti chiar adauga si alte ingrediente si condimente, precum paprika afumata, care ii va conferi un gust aparte. Mancare de cartofi cu ciuperci

Amatorii de carne pot adauga in aceasta mancare si cateva felii de carnat de casa sau muschi de porc afumat. Mancarea de cartofi cu ciuperci se serveste cu putina smantana si verdeata proaspata tocata pe deasupra.

Spalam legumele  , le curatam si le taiem astfel : cartofii cuburi, ciupercile si ceapa pe jumatate apoi felii, ardeiul, morcovul si telina – cubulete.

Intr-o cratita se pune uleiul (3 linguri )  la incins, adaugam : ceapa, telina, morcovul si ardeiul.

Se calesc 5 minute si  apoi adaugam 250 ml apa fierbinte.

Se pun la  fiert 15 minute,  apoi adaugam cartofii ,  bulionul , sarea , piperul  si se continua fierberea inca 15  minute.

Intr-o tigaie adaugam restul de ulei si prajim ciupercile pana devin usor aurii.

Intr-un vas termorezistent (sau vas de lut – 2.6 litri ) se adauga mancarea de cartofi, adaugam ciupercile si introducem la cuptor pentru 20 minute/180C.

Mancarea se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste  cu muraturi.

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Mancare de cartofi cu ciuperci”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *