Tiramisu, reteta clasica. Descopera un desert aromat , fin si delicios din bucataria italiana. Tiramisu este nelipsit de la mesele festive, fiind apreciat pentru textura si savoare. Daca iti plac deserturile cu fructe, poti incerca si reteta de Tiramisu cu capsuni.
Mixam galbenusurile cu zahar pe baie de abur.
Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa.
Se lasa sa se racesca complet, iar separat se bate frisca pana obtinem o spuma densa.
Compozitia de galbenusuri se mixeaza cu mascapone si apoi se amesteca cu frisca batuta.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.
Cafeaua se amesteca cu esenta de rom. Piscoturile se trec rapid prin acesta compozitie si se pun intr-o tava.
Deasupra se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui.
Adaugam al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.
Toata suprafata se decoreaza cu aveline din crema ramasa si se introduce la rece pentru minim 1 ora.
Inainte de servire, prajitura se pudreaza pe toata suprafata cu cacao.
Decoram cu frunze proaspete de menta.
Pofta buna!