Daca ti-a ramas mamaliga rece de la masa anterioara, mare pacat este sa arunci asa bunatate de preparat. Ai optiunea sa reinventezi aceasta banala reteta doar aruncand cateva felii reci de mamaliga pe un gratar incins.
Mamaliga coapta pe gratar se poate transforma intr-o delicioasa garnitura pentru varza calita, sarmalute sau o iahnie de fasole. La fel de gustoasa este in sezonul rece alaturi de carne afumata sau carnati si muraturi de la beci. Asa-i ca v-am facut pofta?
Intr-un tuci se pune apa , sarea si se da in clocot.
Adaugam malaiul sub forma de ploaie si amestecam pentru a nu face cocoloase .
Se lasa sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu .
Cand este gata se rastoarna intr-o tava unsa cu putin ulei si se lasa sa se racesca complet.
Se taie mamaliga in bucati uniforme cu un cutit bine ascutit.
Mamaliga se pune la fript, pe gratarul uns si bine incins.
Se frige maxim trei minute, pe fiecare parte.
Se pune pe un platou si se serveste cu diferite preparate: varza calita, oua, peste la gratar, sarmale, fasole batuta, carnati fripti etc.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta Buna!