Tiramisu cu capsuni, un desert fin si aromat. Reteta Tiramisu cu capsuni este rapida si delicioasa.
Spalam capsunile, indepartam coditele si le taiem felii .
Se pun intr-un bol, se presara cu zahar (20 gr ) si se introduc la rece pentru 10 minute.
Galbenusul se mixeaza cu restul de zahar (40 gr ) pe baie de abur .
Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa. Se lasa sa se racesca complet, iar separat se bate smantana pentru frisca pana obtinem o spuma densa .
Compozitia de galbenusuri se mixeaza cu mascapone, esenta de rom, vanilie si apoi se amesteca cu frisca batuta.
Se mixeaza pana vom obtine o compozitie omogena si pufoasa.
Sucul rezultat de la capsuni se amesteca cu zahar, vanilie si apa.
In fiecare cupa adaugam alternativ capsuni, crema tiramisu (se toarna cu ajutorul unui pos cu dui- varf rotund) si piscoturi taiate si trecute prin sirop.
Ultimul strat va fi de crema, adaugam capsuni din sirop si decoram cu cacao si funze de menta.