Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni
Ingrediente:

piscoturi sampanie  (6 buc), 125 gr mascarpone, 100 ml smantana pentru frisca , 1 galbenus, 60 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2  lingurita esenta rom, 300 gr capsuni .

Sirop – sucul rezultat de la capsuni, 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat, 50 ml apa.

Decor -  cacao, capsuni din sirop , frunze de menta.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

3

5/5 - (12 votes)

Tiramisu cu capsuni, un desert fin si aromat. Reteta Tiramisu cu capsuni este rapida si delicioasa.

Spalam capsunile, indepartam  coditele si le taiem felii .

Se pun intr-un bol, se presara cu  zahar (20 gr ) si se introduc la rece pentru 10 minute.

Galbenusul  se mixeaza cu restul de zahar (40 gr ) pe baie de abur .

Compozitia va capata o culoare  deschisa si se va ingrosa. Se lasa sa se racesca complet,  iar  separat se bate smantana pentru frisca pana obtinem o spuma densa .

Compozitia de galbenusuri se mixeaza  cu mascapone, esenta de rom,  vanilie si apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se mixeaza pana vom obtine o compozitie omogena si pufoasa.

Sucul rezultat de la capsuni se amesteca cu zahar, vanilie si apa.

In fiecare cupa adaugam alternativ capsuni, crema tiramisu (se toarna cu ajutorul unui  pos cu dui- varf rotund) si piscoturi taiate si  trecute prin sirop.

Ultimul strat va fi de crema, adaugam capsuni din sirop si decoram cu cacao si funze de menta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *