Supa-crema de legume

Supa-crema de legume
Ingrediente:

2 dovlecei , 1 ceapa, 2 morcovi, 1 ardei gras, 4 cartofi, 1 rosie mai mare, 1 pastarnac, 300 gr  fasole verde (fiarta separat),  50 ml ulei, 1,5 l supa de pui, sare si piper dupa gust. Optional - smantana.

Timp preparare

35 minute.

Nr. portii

5

5/5 - (31 votes)

O modalitate apetisanta de a introduce mai multe legume in alimentatie este supa-crema de legume. Se prepara repede, iar gustul este delicios. Poti folosi orice legume iti plac, precum dovlecei, rosii, morcovi, fasole verde, mazare,  ardei, cartofi, pastarnac sau praz.

Legumele se calesc si se fierb in supa de legume sau de pui si se asezoneaza dupa gust, cu condimentele preferate. Pentru o consistenta mai cremoasa, in supa mai poti adauga si putina smantana sau iaurt grecesc gras.

 

Legumele curatate (fara fasole verde) si taiate cuburi se calesc  in ulei,  cca 5 minute.

Adaugam supa de pui (fierbinte)  ,fasolea verde  si continuam fierberea  la foc mic.

Cand legumele au fiert,  le separam de zeama si le pasam cu ajutorul unui blender.

Adaugam treptat supa,  pana la consistenta dorita , apoi adaugam sare si piper dupa gust

Supa-crema de legume se serveste cu crutoane de paine si cu usturoi.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *