Ficat de curcan la cuptor

Ficat de curcan la cuptor
Ingrediente:

900 gr ficat de curcan, 1 ceapa rosie, 100 ml lapte, 1 lingurita boia ardei dulce, 30 ml ulei, 5 catei de usturoi, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

4

5/5 - (14 votes)

Ficat de curcan la cuptor, o reteta rapida si foarte gustoasa. Insotit de garnitura si salata, preparatul Ficat de curcan la cuptor se prepara usor si este nelipsit de la mesele in familie.

Punem intr-o cratita 1 l apa la fiert.

Curatam ficatul si il transferam in apa clocotita pentru 3 minute.

Scurgem apa,  il spalam si il  aseazam  intr-o tava termorezistenta.

Adaugam ceapa rosie taiata fasii, usturoiul feliat, boia, ulei, sare si piper.

Amestecam totul si  acoperim vasul cu folie alimentara.

Lasam deoparte, 10 minute.

Indepartam folia si punem tava  in cuptorul preincalzit la 180C/ 40 minute.

In timpul coacerii  intoarcem ficateii de trei ori, pana se rumenesc uniform.

Se servesc imediat, cu pilaf si salata de varza cu morcov.

Pofta Buna! Descopera si colectia  Retete de mancare!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *