Sos de rosii (Ketchup de casa)

Sos de rosii (Ketchup de casa)
Ingrediente:

3 kg rosii proaspete, 5  ardei gogosar sau kapia, 3 buc ceapa, 100 gr zahar,  1 lingurita de piper, 4  linguri de sare,  1 lingurita de cimbru  uscat.

Timp preparare

2 ore si 30 de minute

5/5 - (23 votes)

Cel mai bun Sos de rosii (Ketchup de casa). Reteta Sos de rosii (Ketchup de casa) este simpla, usoara , iar rezultatul delicios.

Spalam rosiile, le taiem in bucati  si le  trecem  prin masina de tocat si indeparat seminte. Sucul rezultat se pune la fiert intr-o cratita de 5-6 l  si se lasa sa fiarba la foc potrivit,  cca 1 ora.

Curatam ardeii si ceapa, le spalam, le taiem si le adaugam in sucul de rosii.

Le fierbem  impreuna pentru 1 ora .

Strecuram compozitia, pasam ,  iar sosul rezultat se pune din nou la fiert cu sare si zahar.

Se lasa sa fiarba , la foc mic pana se ingroasa.

Cand este gata adaugam piperul macinat, cimbru  si amestecam bine.

Sosul rezultat se toarna in sticle, le inchidem ermetic  si se  pun la Baine Marie pentru 30 minute.

Se tin impaturite pana a doua zi , apoi se pastreaza in camara.

Pentru o aroma mai intensa se poate adauga si busuioc.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Sos de rosii (Ketchup de casa)”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *