Cel mai bun Sos de rosii (Ketchup de casa). Reteta Sos de rosii (Ketchup de casa) este simpla, usoara , iar rezultatul delicios.
Spalam rosiile, le taiem in bucati si le trecem prin masina de tocat si indeparat seminte. Sucul rezultat se pune la fiert intr-o cratita de 5-6 l si se lasa sa fiarba la foc potrivit, cca 1 ora.
Curatam ardeii si ceapa, le spalam, le taiem si le adaugam in sucul de rosii.
Le fierbem impreuna pentru 1 ora .
Strecuram compozitia, pasam , iar sosul rezultat se pune din nou la fiert cu sare si zahar.
Se lasa sa fiarba , la foc mic pana se ingroasa.
Cand este gata adaugam piperul macinat, cimbru si amestecam bine.
Sosul rezultat se toarna in sticle, le inchidem ermetic si se pun la Baine Marie pentru 30 minute.
Se tin impaturite pana a doua zi , apoi se pastreaza in camara.
Pentru o aroma mai intensa se poate adauga si busuioc.
Pofta Buna!
4 thoughts on “Sos de rosii (Ketchup de casa)”
5 gk sau bucati de gogosari ?
5 kg sau bucati de gogosari?
nu trebuie pasati ardeii impreuna cu ceapa dupa ce au fiert in sosul de rosii?
Gogosari intregi, nu bucati.