Sos de rosii cu ardei

Sos de rosii cu ardei
Ingrediente:

9 kg rosii
3 kg ardei gogosar rosu
3 crengute cimbru
200 gr zahar
dupa gust piper si sare

Timp preparare

4 ore

5/5 - (25 votes)

Sos de rosii cu ardei, reteta ideala  pentru o mancare delicioasa. Sos de rosii si ardei, perfect pentru friptura, tocanite, paste si pizza.

Spalam si  curatam  ardeii .

Ii taiem fasii si ii trecem prin masina de tocat carne.

Rosiile se  trec prin masina de separat seminte si coaja.

Intr-o oala se pune sucul de rosii si se fierbe la foc mic,  cca 1 ora.

Adaugam compozitia de ardei si se continua fierberea ( la foc mic ) pana capata consistenta unui sos.

Cu 10 minute inainte de a inchide focul  adaugam:  zahar  , cimbru , sare si piper dupa gust.

Sos de rosii cu ardei

Cand sosul este gata  se lasa la racit 1 minut, apoi  se pune in borcane sterilizate.

Inchidem ermetic cu capace si le impaturim cu servete de bucatarie.

Cand s-au racit complet le transferam in camara.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *