Sarmale cu carne de pui

Sarmale cu carne de pui
Ingrediente:

1 varza mare murata, 1 crenguta de cimbru verde, 150 ml bulion, piper, 3 foi de dafin.

Umplutura

600 gr  carne tocata de pui (piept) , 200 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 100 gr pasta de tomate , sare, piper dupa gust, 100 ml ulei , cateva fire de cimbru verde .

Timp preparare

2 ore si 30 minute

Nr. portii

24

4.9/5 - (16 votes)

Sarmale cu carne de pui. Sarmalele sunt unele dintre cele mai indragite preparate culinare ale romanilor. De pe mesele de sarbatoare, acestea nu lipsesc niciodata si sunt ideale cu mamaliguta si smantana. De obicei preparate din carne de porc, sarmalele se pot adapta oricaror gusturi. Astfel, cei care prefera carnea mai dietetica le pot pragati cu carne de pui sau de curcan.
Sarmalele cu carne de pui se prepara la fel de usor si sunt la fel de gustoase ca si cele din carne de porc sau amestec. In plus, timpul de gatire este mai scurt, deoarece carnea de pui este gata mult mai repede. Condimentate in functie de preferinte, sarmalele cu carne de pui se servesc cu smantana, iaurt sau mamaliguta.

Varza murata  se spala bine si se desface de foi. Oprim primele 3 foi pentru acoperirea sarmalelor.

Pregatim foile de varza pentru umplut, eliminam  partile groase  si portionam uniform partea subtire.

Resturile de varza le tocam marunt si le punem in cratita (in care fierbem sarmalele), in mijlocul sarmalelor.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,  pentru 5  minute.

Adaugam pasta de tomate, boia de ardei si orezul.

Amestecam si inchidem focul.

Lasam compozitia cateva minute sa se racoreasca, adaugam carnea tocata , cimbru maruntit, sare si piper dupa gust.

Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, apoi se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus).

Asezam sarmalele in cratita si le aranjam peste stratul de varza tocata.

Adaugam  apa clocotita cat sa acopere ultimul strat, foile de dafin, bulionul  si  cimbru maruntit.

Acoperim sarmalele cu foile de varza (oprite)  si punem la fiert.

Fierbem cca 1.5 ore la foc mediu/mic,   apoi 20 minute la foc mic.

Servim sarmalele cu smantana si mamaliguta.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *