Prajitura cu prune (de post)

Prajitura cu prune (de post)
5/5 - (7 votes)

Chiar si in perioadele de post ne putem bucura de prajituri delicioase, daca reusim sa combinam anumite ingrediente de calitate. Prajitura cu prune de post este o prajitura delicioasa, rapida, ideala pentru intreaga familie. Se prepara usor, cu ingrediente pe care orice gospodina le are in bucatarie.

Ai nevoie de margarina, faina, apa mineral, zahar vanilat, prune si scortisoara si ai obtinut o prajitura gustoasa si aspectuoasa. Pentru un aspect frumos, dupa ce este scoasa de la cuptor, prajitura se pudreaza cu zahar pudra. Se poate servi la ceai sau cafea.

Ingrediente Prajitura  cu prune (de post)

250 gr margarina,  650 gr faina, 150 ml apa minerala,  1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 300 gr zahar ( 200 gr zahar farin+100 gr zahar cristale ) 300 gr prune fara samburi , 1/2 lingurita scortisoara,  1 praf de sare.

Decor: zahar farin vanilat.




 Preparare Prajitura  cu prune (de post)

Faina (600 gr ) , zaharul (200 gr ) , vanilia, sarea, praful de copt, apa minerala  si margarina taiata cubulete se pun intr-un vas.

Ingredientele  se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen si usor de modelat.

Din aluatul obtinut se opreste un sfert  pentru decor.  Restul de aluat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in strat uniform.

Peste foaia de aluat se adauga prunele taiate cuburi amestecate cu zahar si restul de faina (50 gr). Se presara scortisoara.

Se razuie restul de aluat pe toata suprafata prajiturii, apoi se coace la foc potrivit pentru  40 minute , pana decorul de aluat  va deveni auriu.

Prajitura cu prune (de post)

Se lasa sa se racesca complet,   se pudreaza cu zahar farin vanilat  si se portioneaza dupa preferinta.

Prajitura cu prune (de post)

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.