Cartofi cu branza de oaie. Cartofii sunt legume indragite, usor de preparat si foarte versatile, putand fi combinati cu o multime de alte legume sau carne. O garnitura simpla sau un preparat in sine sunt si cartofii la cuptor cu branza de oaie. Branza de oaie are un gust mai intens, oferind cartofilor o aroma aparte.
Astfel, daca iti doresti sa adaugi ceva nou cartofilor la cuptor, branza de oaie este potrivita. In amestec cu oua, smantana si cascaval, branza de oaie se toarna peste straturile de cartofi copti. Pe deasupra se orneaza cu cascaval ras si se da la cuptor.
Cartofii cu branza de oaie se servesc calzi, cu patrunjel pe deasupra si alaturi de o salata verde.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii fierbem in apa cu sare.
Ii taiem felii potrivite , iar intr-un bol omogenizam ouale cu sare , piper si smantana. Branza se marunteste.
Se ung cu unt formele de copt (11.3×15.7cm), se aseaza un strat de cartofi si apoi se presara branza .
Vom avea 2 straturi branza , 3 straturi cartofi.
Deasupra adaugam compozitia de smantana si se presaram cascaval.
Se pun la cuptor, timp de 20-25 minute, foc mediu.
Se servesc calzi, presarati cu patrunjel maruntit.
Pofta Buna!