Cartofi cu branza de oaie

Cartofi cu branza de oaie
Ingrediente:

1 kg cartofi , 200 gr branza de oaie , 2 oua, 4 linguri  smantana, 100 gr cascaval, 20 gr unt ( pentru uns formele) , sare si piper dupa gust, 5 fire patrunjel.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

3

5/5 - (16 votes)

Cartofi cu branza de oaie.  Cartofii sunt legume indragite, usor de preparat si foarte versatile, putand fi combinati cu o multime de alte legume sau carne. O garnitura simpla sau un preparat in sine sunt si cartofii la cuptor cu branza de oaie. Branza de oaie are un gust mai intens, oferind cartofilor o aroma aparte.
Astfel, daca iti doresti sa adaugi ceva nou cartofilor la cuptor, branza de oaie este potrivita. In amestec cu oua, smantana si cascaval, branza de oaie se toarna peste straturile de cartofi copti. Pe deasupra se orneaza cu cascaval ras si se da la cuptor.
Cartofii cu branza de oaie se servesc calzi, cu patrunjel pe deasupra si alaturi de o salata verde.

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii fierbem  in apa cu sare.

Ii taiem felii potrivite , iar intr-un bol omogenizam ouale cu sare , piper si smantana. Branza se marunteste.

Cartofi cu branza de oaieSe ung cu unt formele de copt (11.3×15.7cm), se aseaza un strat  de cartofi si  apoi se presara branza .

Vom avea 2 straturi branza , 3 straturi cartofi.

Deasupra adaugam compozitia de smantana  si se presaram cascaval.

Cartofi cu branza de oaieSe pun  la cuptor,  timp de 20-25 minute, foc mediu.

Se servesc calzi,  presarati cu patrunjel maruntit.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *