Musaca de dovlecei

Ingrediente:

2 dovlecei ~800 gr, 500 gr carne tocata, 200 gr pulpa de rosii, 1 ardei kapia, 2 buc ceapa, 2 linguri pesmet, 1 rosie mare, 1 legatura de patrunjel, 3 fire de cimbru proaspat, 100 ml smantana pentru gatit -20% grasime, 2 galbenusuri, 100 gr cascaval, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

1 ora si 20 de minute

Nr. portii

4/ dimensiune tava de copt - 29 x 18,5 cm

4.8/5 - (52 votes)

Musaca de dovlecei, un preparat delicios si satios pentru mese in familie. Formata din straturi cu felii subtiri de dovlecei proaspeti si un amestec gustos de carne tocata, sos de rosii, condimente, musacaua de dovlecei este o explozie de arome. La suprafata, se formeaza o crusta aurie si crocanta de cascaval, care completeaza perfect savoarea preparatului.

 

Spalam dovleceii si indepartam capetele.

Ii taiem felii subtiri si ii presarm cu 1/2 lingurita sare.

Amestecam  si ii lasam deoparte,  pentru 30 minute.

Preparare umplutura

Tocam ceapa marunt si o calim in uleiul incins, pentru 3 minute.

Adaugam carnea tocata, amestecam si lasam la foc mic-mediu, 10 minute, amestecand periodic.

Adaugam pulpa de rosii si amestecam.

Contiuam fierberea pentru 10 minute, amestecand periodic.

Dupa ce sosul a scazut adaugam sare, piper dupa gust si verdeata  maruntita.

Amestecam pana uniformizam compozitia.

Asamblare 

Presaram pesmetul  intr-o tava de copt.

Scurgem zeama de la dovlecei si impartim cantitatea in doua parti.

Asezam prima parte in strat uniform – vezi foto.

Adaugam compozitia cu carne si nivelam suprafata.

Asezam felii de rosie pe toata suprafata compozitiei de carne.

Adaugam in strat uniform restul feliilor de dovlecei.

Amestecam smantana cu galbenusurile, sare si piper dupa gust.

Turnam compozitia pe toata suprafata preparatului si  80 gr cascaval razuit.

Adaugam ardeiul taiat rondele – vezi foto.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 40-45 minute.

Scoatem tava din cuptor si adaugam restul de cascaval razuit.

Mai punem la cuptor 1 minut.

Presaram patrunjel maruntit  si portionam.

Preparatul se serveste cald, cu paine de casa si smantana. Musaca de dovlecei, o alegere perfecta pentru pranz sau cina.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

5 thoughts on “Musaca de dovlecei”

  1. asta nu e musaca. nu are sos bechamel, cartofi, vinete. e mancare de dovlacei la cuptor

  2. Foarte frumoasa reteta, frumoasa prezentarea……nu inteleg de ce nu se poate numi musaca daca nu are sos bechamel, cartofi , vinete? Eu cu siguranta am sa fac maine aceasta musaca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *