Rosii la borcan

Rosii la borcan
Ingrediente:

10 kg rosii ,  sare dupa gust, cateva fire patrunjel verde.

4.8/5 - (12 votes)

Rosiile la borcan sunt ideale pentru mancarurile si tocanitele pe care le preparam in sezonul rece. In plus, sunt usor de preparat si nu necesita multe ingrediente. De fapt, ai nevoie doar de rosii, sare si apa. Insa, pentru un gust mai bun, mai poti adauga si putin busuioc uscat si cativa catei de usturoi tocati.

Aceste rosii la borcan sunt ideale pentru diverse mancaruri, tocanite, supe si ciorbe, dar si ca baza de sos pentru pizza.

Nu concep ciorba fara aceste rosii minunate in sezonul rece ! Sunt extrem de gustoase iar reteta este simpla si ieftina!

Spalam  rosiile si le punem intr-o cratita cu apa fierbinte.

Se trec rosiile prin apa fierbinte,  cu ajutorul unei spumiere, se scot si se pun intr-o cratita cu apa rece.

Le decojim , le taiem felii si le presaram  cu sare  dupa gust.

Le amestecam usor si le lasam 20 minute.

Se pun rosiile in  borcane sterilizate  si apoi  turnam zeama cat sa le acopere .

La fiecare borcan am pus cate o frunzulita de patrunjel verde.

Inchidem ermetic cu capace si le sterilizam pentru  30 minute.

Dupa sterilizarea  se acopera vasul ( cu borcane) si se lasa pana ce apa se raceste complet.

Rosii la borcan

Sunt ideale pentru ciorbe si tocanite.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *