Rosiile la borcan sunt ideale pentru mancarurile si tocanitele pe care le preparam in sezonul rece. In plus, sunt usor de preparat si nu necesita multe ingrediente. De fapt, ai nevoie doar de rosii, sare si apa. Insa, pentru un gust mai bun, mai poti adauga si putin busuioc uscat si cativa catei de usturoi tocati.
Aceste rosii la borcan sunt ideale pentru diverse mancaruri, tocanite, supe si ciorbe, dar si ca baza de sos pentru pizza.
Nu concep ciorba fara aceste rosii minunate in sezonul rece ! Sunt extrem de gustoase iar reteta este simpla si ieftina!
10 kg rosii , sare dupa gust, cateva fire patrunjel verde.
Se trec rosiile prin apa fierbinte cu ajutorul unei spumiere, se scot si se pun intr-o cratita cu apa rece.
Le decojim , le taiem felii si le trecem prin apa pentru a indeparta semintele.
Feliile de rosii se pun intr-un vas mai mare si presaram sare , dupa gust.
Le amestecam usor si le lasam 20 minute.
Se pun la borcane , apoi turnam zeama cat sa le acopere si sa nu depaseasca filetul.
La fiecare borcan am pus cate o frunzulita de patrunjel verde.
Inchidem ermetic cu capace si le sterilizam cca 30 minute, in baie de apa.
Dupa fierbere se acopera vasul ( in care am sterilizat borcanele) si se lasa pana ce apa se raceste complet.
Sunt ideale pentru ciorbe si tocanite.
Pofta Buna!