Choux a la creme

Choux a la creme
Ingrediente:

Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare.
Crema: 200 gr amidon, 700 ml lapte, 3 oua, 180 gr zahar, 50 ml lapte pentru dizolvat amidonul, vanilie, un praf de sare.
Decor: zahar farin vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 platou

5/5 - (35 votes)

Choux a la creme, un desert delicios si foarte apreciat. Prajitura Choux a la creme este un desert festiv, se prepara usor si confera bunatate maxima.

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta  pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnarea aluatului se face cu posul cu dui sub forma de aveline.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C), 15 minute , apoi la temperatura moderata (180C),  15 minute, fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Taiem capacele de choux a la creme.
Crema de vanilie – intr-un vas punem laptele la fiert. Separat,  se amesteca ouale cu zahar, praf de sare, amidon si turnam 200 ml lapte rece.
Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga compozitia cu ou si se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena. La final se adauga vanilie.
Cojile se umplu cu crema de vanilie calda.
Cand crema s-a racit complet , adaugam cate o avelina din frisca, se pun capacele si se presara zahar farin vanilat.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *