Savarine pentru mese in familie. Reteta de savarine preparate in bucataria de casa va garanteaza reusita.
Pregatire maia
Zaharul (10 gr) si drojdia se dizolva in laptele caldut(50 ml). Adaugam faina (80 gr ) si amestecam pana se incorporeaza complet.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).
Temperatura optima ~ 30C.
Oul se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.
Formarea aluatului
Amestecam cele doua compozitii pana la omogenizare
Adaugam faina , apoi uleiul si amestecam pana obtinem un aluat omogen, dar de consistenta moale.
Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit pentru 25 min (dospirea 2).
Aluatul se pune (3/4 din forma) in forme unse cu ulei (cu ajutorul unei linguri).
Savarinele se pun (intr-o tava) la loc cald pentru 15 min (dospirea 3) si le coacem cca 30 minute la foc potrivit.
Dupa coacere se pun pe un gratar si le folosim cand sunt complet racite.
Le razuim partea bombata pentru a le insiropa .
In siropul rece vom scufunda pe rand cate o savarina si o lasam in sirop cateva secunde.
Se scot pe o tava si le punem la rece pentru 30 de minute.
La fiecare savarina taiem cate un capacel , se pun pe chese (hartii) si se ung usor cu marmelada.
Le umplem cu frisca sub forma de avelina. Le pastram la rece si se servesc in 24 ore.
Pofta Buna!
Savarine pentru mese in familie. Reteta de savarine preparate in bucataria de casa va garanteaza reusita.