Savarine

Savarine
Ingrediente:

Coji - 250 gr faina, 1 ou, 15 gr drojdie proaspata, 200 ml lapte, 25 gr zahar, 30 ml ulei, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 praf sare.

Sirop - 230 ml apa, 140 gr zahar, 20 ml esenta rom, 1 pliculet zahar vanilat.

Decor: 2 linguri  marmelada din fructe de padure, 350 gr frisca

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

14

5/5 - (25 votes)

Savarine pentru mese in familie. Reteta de savarine preparate in bucataria de casa va garanteaza reusita.

Pregatire maia

Zaharul (10 gr) si drojdia se dizolva in laptele caldut(50 ml). Adaugam  faina (80 gr ) si amestecam pana se incorporeaza complet.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).

Temperatura optima ~ 30C.

Oul  se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.

Formarea aluatului

Amestecam cele doua compozitii  pana la  omogenizare

Adaugam  faina , apoi uleiul si amestecam pana obtinem un aluat omogen,  dar de consistenta moale.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit pentru 25 min (dospirea 2).

Aluatul se pune (3/4 din forma) in forme unse cu ulei (cu ajutorul unei linguri).

Savarinele se pun (intr-o tava) la loc cald pentru 15 min (dospirea 3)  si  le coacem cca 30 minute la foc potrivit.

Dupa coacere se pun  pe un gratar si le folosim  cand  sunt complet racite.

Le razuim partea bombata pentru a le insiropa .

In siropul rece vom scufunda pe rand cate o savarina si  o lasam in sirop cateva secunde.

Se   scot pe o tava si le punem la rece pentru 30 de minute.

La fiecare savarina taiem cate un capacel  , se pun pe chese (hartii) si se ung usor cu marmelada.

Le umplem cu frisca sub forma de avelina. Le pastram la rece si se servesc in  24 ore.

Pofta Buna!

Savarine pentru mese in familie. Reteta de savarine preparate in bucataria de casa va garanteaza reusita.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *