Taci si inghite, cea mai buna reteta 

Taci si inghite, cea mai buna reteta
Ingrediente:

Pentru mamaliga - 250 gr malai, 500 ml lapte, 700 ml apa, 1/2 lingurita de sare.
Umplutura - 250 gr bacon, 350 gr telemea (capra sau oaie), 100 gr cascaval.
Decor - 50 gr telemea, 20 gr unt, 4 oua, 50 gr bacon, piper dupa gust.
Pentru uns vasul de copt - 20 gr unt,

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

4 ( dimensiune tava 29x18.5 cm)

5/5 - (25 votes)

Nu exista mancare mai gustoasa si satioasa ca Taci si inghite! Mamaliga in straturi cu branzeturi, bacon si oua, Taci si inghite, cea mai buna reteta te asteapta sa o incerci. O reteta ce aminteste de vacantele la bunici, de rasfat si multa iubire.

Taci si inghite, cea mai buna reteta 

Punem laptele si apa intr-o cratita, la fiert. Adaugam sare ( 1 lingurita rasa).

Dupa primul clocot, adaugam malaiul in ploaie si amestecam bine cu un tel.

Fierbem mamaliga pentru 15 minute, la foc mic-mediu.

Taiem baconul in cubulete si il prajim cateva minute, pana se rumeneste frumos.

Razuim branza,  cascavalul si le amestecam.

Ungem cu unt un vas de copt termorezistent, dimensiune tava 29×18.5 cm.

Adaugam primul strat de mamaliga fierbinte. Adaugam amestecul de branzeturi si bacon.

Taci si inghite, cea mai buna reteta 

Adaugam al doilea strat de mamaliga, branzeturi si bacon.

Asezam si ultimul strat de mamaliga, iar cu ajutorul unei linguri unse cu unt, formam patru cuiburi.

Taci si inghite, cea mai buna reteta 

Spargem cate un ou si adaugam piper macinat proaspat.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 25 minute.

Taci si inghite, cea mai buna reteta Preparatul este gata cand ouale sunt bine inchegate. Pentru decor adaugam branza maruntita si cubulete de bacon. Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *