Ciorba de pui

Ciorba de pui
Ingrediente:

1 kg  carne de pui (aripioare , piept cu os), 1 morcov, 1 pastranac, 1 telina mica, 2 ardei gogosar (verde si rosu), 1 ceapa, 2 cartofi, 5 buchetele conopida,  5  rosii proaspete si fara pielite, 1 legatura de patrunjel , sare si piper dupa gust.

Pentru servire: smantana, lamaie sau otet.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

5

5/5 - (4 votes)

Ciorba de pui este  preferata pentru masa de pranz. Gustoasa si hranitoare, Ciorba de pui se prepara usor si cu ingrediente la indemana.

Spalam legumele si le curatam.

Taiem cubulete: morcovii, telina, ardeiul, ceapa si cartofii.

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa si cu sare.

In timpul fierberii, indepartam spuma ce se formeaza.

Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele, mai putin cartofii si lasam sa fiarba la foc mic.

Cu 10 minute  inainte de a inchide focul,  adaugam  cartofii taiati cubulete.

La final, in  ciorba adaugam   patrunjel  tocat marunt,  sare si piper dupa gust.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *