Pate de fasole rosie reteta simpla si foarte gustoasa

Pate de fasole rosie reteta simpla si foarte gustoasa
Ingrediente:

1 conserva de fasole rosie ( circa 400 gr, scursa ), 50 ml ulei, 3 catei de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 jumatate de ceapa rosie mica, sare dupa gust.

Timp preparare

5 minute

Nr. portii

3

5/5 - (7 votes)

Pate de fasole rosie reteta simpla si foarte gustoasa

Se pregateste usor, din cateva ingrediente si are o textura fina, perfect  pentru a fi intins  pe paine proaspata sau prajita. Ideal pentru ca gustare rapida sau chiar pentru platourile cu aperitive, acest pate de fasole rosie aduce un plus de culoare si savoare oricarei mese. O reteta de post, satioasa si delicioasa, pe care merita sa o incerci!

Pate de fasole rosie

Inspiratie pentru meniul tau

Daca iti place sa pregatesti bunatati, iata cateva retete din care sa te inspiri:

Chiftele de post cu fasole rosie

Chiftele de post cu fasole rosie

Icre de fasole – Reteta rapida

Icre de fasole - reteta rapida

Preparare Pate de fasole rosie reteta simpla si foarte gustoasa

Scurgem fasolea rosie din conserva, o clatim cu apa rece si o punem intr-un vas adanc.

Adaugam ceapa rosie taiata bucati, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul si sare dupa gust.

Mixam cu mixerul vertical pana obtinem o pasta fina si cremoasa.

Pate de fasole rosie

Gustam si ajustam cu sare sau zeama de lamaie, dupa cum va place.

Pate de fasole rosie

Cum servim  Pateul de fasole rosie

  • Pe paine sau toast, cu cateva felii de castravete sau rosii cherry.
  • Ca dip, alaturi de morcovi, ardei sau telina.
  • In aperitive, pe felii de bagheta prajita.
  • Cu branzeturi, ca feta sau ricotta, intr-un platou cu masline si legume.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *