Pate de fasole rosie reteta simpla si foarte gustoasa
Se pregateste usor, din cateva ingrediente si are o textura fina, perfect pentru a fi intins pe paine proaspata sau prajita. Ideal pentru ca gustare rapida sau chiar pentru platourile cu aperitive, acest pate de fasole rosie aduce un plus de culoare si savoare oricarei mese. O reteta de post, satioasa si delicioasa, pe care merita sa o incerci!

Inspiratie pentru meniul tau
Daca iti place sa pregatesti bunatati, iata cateva retete din care sa te inspiri:
Chiftele de post cu fasole rosie
Icre de fasole – Reteta rapida
Preparare Pate de fasole rosie reteta simpla si foarte gustoasa
Scurgem fasolea rosie din conserva, o clatim cu apa rece si o punem intr-un vas adanc.
Adaugam ceapa rosie taiata bucati, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul si sare dupa gust.
Mixam cu mixerul vertical pana obtinem o pasta fina si cremoasa.

Gustam si ajustam cu sare sau zeama de lamaie, dupa cum va place.

Cum servim Pateul de fasole rosie
- Pe paine sau toast, cu cateva felii de castravete sau rosii cherry.
- Ca dip, alaturi de morcovi, ardei sau telina.
- In aperitive, pe felii de bagheta prajita.
- Cu branzeturi, ca feta sau ricotta, intr-un platou cu masline si legume.
Pofta buna!











