Ingrediente Prajitura cu dovleac copt si nuca
6 oua, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 200 gr dovleac copt, 1/2 plic praf de copt, 1/4 lingurita praf de scortisoara, 15 linguri faina, 100 gr nuci zdrobite usor, 50 gr stafide aurii.
Decor: gem de prune , nuca macinata.
Mod de preparare Prajitura cu dovleac copt si nuca
- Dovleacul copt se paseaza si se aseaza intr-un bol mai mare . Se adauga galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Albusurile se bat spuma.
- Peste compozitia de dovleac si galbenusuri se adauga albusurile spuma. Se amesteca usor de jos in sus apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt , nucile si stafidele. Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
- Aluatul se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza la suprafata. Se coace cca 30-35 min la 180C.
- Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se unge suprafata cu gem de prune si se presara nuca macinata.
- Se portioneaza dupa preferinta .
Prajitura cu dovleac copt este un desert pufos si usor de pregatit .
Pofta Buna!
