Prajitura cu dovleac copt si nuca

Prajitura cu dovleac copt si nuca
Ingrediente:

6 oua, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 200 gr dovleac copt,  1/2 plic praf de copt, 1/4 lingurita praf de scortisoara, 15 linguri faina, 100 gr nuci zdrobite usor, 50 gr stafide aurii.

Decor: gem de prune , nuca macinata.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

1 tava

5/5 - (37 votes)

Prajitura cu dovleac copt si nuca, un desert pufos si aromat. Reteta Prajitura cu dovleac copt si nuca este simpla, rapida si  delicioasa.

Dovleacul copt se paseaza si se aseaza intr-un bol mai mare .

Se adauga  galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Albusurile se bat spuma.

Peste compozitia de dovleac si galbenusuri se adauga albusurile spuma.

Se amesteca usor de jos in sus, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt , nucile si stafidele.

Amestecam  usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

Aluatul se toarna intr-o tava  (30×20 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza la suprafata. Se coace cca 30-35  minute,  la 180C.

Dupa coacere, prajitura  se lasa sa se racesca complet, ungem  suprafata cu gem de prune si  presaram nuca macinata.

Se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *