Prajitura cu dovleac copt si nuca, un desert pufos si aromat. Reteta Prajitura cu dovleac copt si nuca este simpla, rapida si delicioasa.
Dovleacul copt se paseaza si se aseaza intr-un bol mai mare .
Se adauga galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Albusurile se bat spuma.
Peste compozitia de dovleac si galbenusuri se adauga albusurile spuma.
Se amesteca usor de jos in sus, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt , nucile si stafidele.
Amestecam usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Aluatul se toarna intr-o tava (30×20 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza la suprafata. Se coace cca 30-35 minute, la 180C.
Dupa coacere, prajitura se lasa sa se racesca complet, ungem suprafata cu gem de prune si presaram nuca macinata.
Se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!