Descopera Cartofi umpluti cu legume – reteta de post, o alegere perfecta pentru zilele in care iti doresti o masa usoara, dar gustoasa! Cu o textura crocanta la exterior si interior cremos, acesti cartofi copti sunt ideali pentru pranz sau cina. Umplutura delicioasa transforma acest preparat simplu intr-o bunatate. Serviti fierbinti, si insotiti de un sos de patrunjel si usturoi, cartofii umpluti vor deveni rapid unul dintre felurile tale preferate!
Cum coacem cartofii
Preincalzim cuptorul la 200°C si spalam bine cartofii.
Ii stergem, ii intepam cu o furculita pentru a evita craparea si ii coacem aproximativ 1 ora.
Daca sunt mai mici, reducem timpul de coacere. Dupa ce s-au copt, ii lasam sa se raceasca cateva minute.
Cum pregatim umplutura
Taiem un capac la fiecare cartof si scoatem cu o lingurita trei parti din miez.
Punem miezul intr-un bol.
Spalam si tocam marunt legumele, apoi le sotam in tigaie cu ulei timp de 3 minute.
Adaugam sare, piper, patrunjel tocat si miezul de cartofi.
Amestecam pana se incorporeaza ingredientele.
Asamblare Cartofi umpluti cu legume – reteta de post
Umplem cartofii cu compozitia obtinuta si ii punem din nou in cuptor pana se rumenesc usor.
Se servesc fierbinti, alaturi de un sos aromat de patrunjel si usturoi.
Pofta buna!