Cartofi umpluti cu legume – reteta de post

Cartofi umpluti cu legume - reteta de post
Ingrediente:

8 cartofi medii, 8 fire de ceapa verde, 1 ardei capia, 50 ml ulei, 1/2 legatura de patrunjel, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

1 ora si 20 minute

Nr. portii

4

5/5 - (19 votes)

Descopera Cartofi umpluti cu legume – reteta de post, o alegere perfecta pentru zilele in care iti doresti o masa usoara, dar  gustoasa! Cu o textura crocanta la exterior si  interior cremos, acesti cartofi copti sunt ideali pentru pranz sau cina. Umplutura delicioasa transforma acest preparat simplu intr-o bunatate. Serviti fierbinti,  si insotiti de un sos de patrunjel si usturoi, cartofii umpluti vor deveni rapid unul dintre felurile tale preferate!

Cartofi umpluti cu legume - reteta de post

Cum coacem cartofii

Preincalzim cuptorul la 200°C si spalam bine cartofii.

Ii stergem, ii intepam cu o furculita pentru a evita craparea si ii coacem aproximativ 1 ora.

Daca sunt mai mici, reducem timpul de coacere. Dupa ce s-au copt, ii lasam sa se raceasca cateva minute.

Cum pregatim umplutura 

Taiem un capac la fiecare cartof si scoatem cu o lingurita trei parti din miez.
Punem miezul intr-un bol.

Spalam si tocam marunt legumele, apoi le sotam in tigaie cu ulei timp de 3 minute.

Adaugam sare, piper, patrunjel tocat si miezul de cartofi.

Cartofi umpluti cu legume - reteta de post

Amestecam pana se incorporeaza ingredientele.

Cartofi umpluti cu legume - reteta de post

Asamblare Cartofi umpluti cu legume – reteta de post

Cartofi umpluti cu legume - reteta de post

Umplem cartofii cu compozitia obtinuta si ii punem din nou in cuptor pana se rumenesc usor.Cartofi umpluti cu legume - reteta de post

Se servesc fierbinti, alaturi de un sos aromat de patrunjel si usturoi.

Cartofi umpluti cu legume - reteta de post

Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *