Ne plac prajiturile simple, dar cu efect! Iar prajitura marmorata cu visine e exact asa: pufoasa, usor acrisoara si perfecta pentru orice moment in care vrem ceva dulce si de casa. Se face rapid si nu ne trebuie ingrediente complicate.
Idei de retete pentru meniul tau
Daca iti place sa pregatesti prajituri de casa gustoase, iata cateva retete:
Prajitura de casa cu mere de vara
Cum preparam prajitura marmorata cu visine
Amestecam cacaua cu 2 linguri de apa si o lasam deoparte.
Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam zaharul in mai multe transe si mixam bine, pana se topeste complet.
Intr-un alt bol, amestecam galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Mixam scurt, aproximativ 1 minut.
Turnam amestecul de galbenusuri peste albusurile spuma si amestecam usor, cu miscari largi.
Cernem faina si o incorporam treptat, pana obtinem o compozitie omogena.
Impartim aluatul in 4 parti egale. In una din ele adaugam cacaua amestecata cu apa.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia fara cacao ( 3parti).
Adaugam si compozitia cu cacao pe suprafata prajiturii.
Adaugam visinele si le distribuim uniform peste aluat, apasand usor fiecare visina.
Coacem prajitura la 180°C, timp de 25 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o taiem in 15 bucati.
Ne place sa o savuram rece, alaturi de o cafea buna sau un ceai aromat.
Iar data viitoare putem incerca si cu alte fructe – caise, cirese sau fructe de padure.
E o prajitura tare gustoasa! Sa aveti pofta!