Ingrediente Trandafiri cu branza dulce
Aluat: 700 gr faina tip 480, 3 oua, 100 gr zahar, 20 gr drojdie, 100 gr unt (topit), 200 ml lapte, coaja rasa de lamaie, 1 plic zahar vanilat, 1 ou pentru uns , 1 praf de sare, ulei pentru modelat.
Umplutura: 500 gr branza dulce, 1 ou, 50 gr gris, 100 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat.
Decor: zahar farin vanilat.
Mod de preparare Trandafiri cu branza dulce
- Pregatim maia: 100 gr faina, drojdia amestecata cu zahar si lapte caldut. Se amesteca si se lasa la crecut pana se dubleaza volumul.
- Separat intr-un vas se mixeaza ouale impreuna cu zahar , cca 5 min. Se amesteca cu maia si restul componentelor.
- Se framanta bine pana obtinem un aluat ce se desprinde de peretii vasului. Se lasa la cresut , la loc cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
- Aluatul se imparte pentru modelat doar dupa ce pregatim umplutura.
- Pregatim umplutura – intr-un vas se amesteca ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
- Blatul de lucru se unge cu ulei , intr-un strat subtire. Aluatul se imparte in bucati potrivite (dimensiunea unei rosii ), se intind sub forma unor cercuri , diametru cca 10-12 cm. Fiecare bila de aluat se intinde intr-un cerc. Acesta se taie pe margini in 4 locuri, la distante egale, astfel incat sa lasati in mijloc cca 2 cm de loc.
- In mijloc se pune o 1 lingura din umplutura de branza dulce.
- Cu una din bucatile de aluat taiate, se inveleste umplutura si prindem bine marginile. La fel se procedeaza si cu urmatoarea <petala> de aluat, se inveleste peste prima iar ultima va inchide <trandafirul>, prindeti bine marginile la baza.
- La fel se procedeaza cu toti trandafirii, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.
- Se coc la 200 C, cam 25-30 de minute, pana se rumenesc.
- Dupa coacere se lasa sa se racesca cateva momente apoi se pudreaza cu zahar vanilat.
Trandafiri cu branza dulce – desert pufos si gustos!
Pofta Buna!