300 gr soia texturat felii , 1 ceapa mare , 5 catei usturoi, 100 gr faina, 200 ml apa, ieburi provence, sare si piper dupa gust, 200 gr pesmet, ulei pentru prajit.
Intr-o cratita punem: 2 l apa , ceapa taiata pe jumatate, 1 lingurita de sare, piper dupa gust, cimbru uscat.
Punem cratita pe foc, dupa primul clocot adaugam soia si setam focul pe minim.
Se fierb 20 minute, apoi adaugam usturoiul pisat si acoperim cratita.
Dupa 10 minute scoatem soia cu o spumiera si le lasam sa se racesca.
Se scurg bine de lichid prin apasare.
Faina se amesteca cu sare, piper, ierburi provence macinate si apa.
Amestecam bine pana formam o compozitia omogena.
Trecem feliile de soia prin compozitia formata, prin pesmet si apoi se prajesc in ulei incins.
Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta.
Se servesc cu mustar sau ketchup.
Pofta Buna!