Bulz la tigaie

Ingrediente:

250 gr malai, 1 l apa, 10 gr sare, 50 gr unt, 400 gr branza de burduf.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

4

5/5 - (62 votes)

Bulz la tigaie, o reteta traditionala romaneasca, plina de savoare si arome autentice. Combinatia de mamaliga cu branza de burduf este unica, conferind preparatului deliciu maxim. Bulz la tigaie cu smantana si ceapa rosie, ce poate fi mai delicios?

Punem apa la fiert impreuna cu sare, intr-un tuci sau intr-un  vas de inox cu pereti dubli.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam sarea si amestecam intens pentru a o dizolva.

Presaram o mana de malai si amestecam rapid.

Cand compozitia cu malai a inceput sa fiarba, adaugam treptat restul de malai si amestecam continuu cu un tel tip para.

Cand compozitia capata consistenta, vom folosi o spatul din lemn.

Amestecam continuu si fierbem la foc mic, cca 12-14  minute sau pana malaiul s-a hidratat complet.

Luam doua manusi, prindem tuciul cu grija si rasturnam mamaliga pe un platou.

Lasam mamaliga sa se raceasca cateva momente si o taiem in 4 parti.

Ungem un platou cu unt, asezam o felie de mamaliga si cu ajutorul unei linguri unse cu unt o intindem – vezi foto.

Adaugam o felie de branza de burduf.

Acoperim branza cu partile exterioare de mamaliga, unim partile  si modelam bulzul , oferindu-i o forma rotunjita.

Il asezam in tigaia grill  incinsa si unsa cu unt.

Il lasam sa se coaca bine pe ambele parti.

Se aseaza pe platou si se serveste alaturi de smantana , ceapa rosie si branza de burduf.

Sa aveti pofta la cel mai bun bulz la tigaie!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *