Reteta simpla si rapida de gogosi pufoase cu branza dulce, perfecte pentru desertul in familie. Sunt aurii si atat de gustoase incat ne duc cu gandul la copilarie. Dintr-un aluat simplu obtinem gogosi perfecte pentru o gustare dulce alaturi de cei dragi.
Sfaturi utile pentru cele mai reusite gogosi
- Branza de vaci trebuie sa fie bine scursa – daca e prea apoasa, aluatul va iesi moale.
- Nu prajim gogosile la foc mare – raman crude in interior si se ard la exterior.
- Le pudram imediat dupa ce le scoatem din ulei, cat sunt calde, ca sa se lipeasca bine zaharul.
- Daca vrem un aspect si mai frumos, putem face o gaura mica in mijloc, ca la gogosile clasice.
Recomandari de retete dulci
Daca va plac deserturile simple si de casa, iata cateva idei pe care le puteti testa:
Cum preparam Gogosi pufoase cu branza dulce
Intr-un bol incapator punem branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, ouale si bicarbonatul de sodiu.
Amestecam bine pana cand compozitia devine omogena.
Apoi, incepem sa adaugam treptat faina.
Amestecam in continuare pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Ne uitam la textura pe masura ce framantam si ajustam cantitatea de faina daca este nevoie.
Fiecare faina se comporta putin diferit, asa ca ne ghidam si dupa textura aluatului.
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 1.5 cm grosime.
Taiem forme rotunde cu un cerc de 10 cm.
Din aceasta compozitie am obtinut 45 de gogosi.
Incalzim uleiul intr-o tigaie cu pereti inalti si prajim gogosile la foc mic, cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Le scoatem pe servetele de hartie, ca sa eliminam surplusul de ulei.
Le tavalim prin zahar pudra cu vanilie, cat sunt inca calde, ca sa se acopere bine.
Si gata! Am pregatit impreuna cele mai fragede si gustoase gogosi cu branza dulce.
Sunt perfecte langa o cana de ceai, lapte sau cafea. Pofta buna!