Gogosi pufoase cu branza dulce

Gogosi pufoase cu branza dulce
Ingrediente:

350 gr branza de vaci proaspata si dulce, 80 gr zahar, 2 oua, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 450 gr faina alba, 2 pliculete zahar vanilat, coaja razuita de la o lamaie, ulei pentru prajit.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

45

5/5 - (11 votes)

Reteta simpla si rapida de gogosi pufoase cu branza dulce,  perfecte pentru desertul in familie. Sunt aurii si atat de gustoase incat ne duc cu gandul la copilarie. Dintr-un aluat simplu obtinem gogosi perfecte pentru o gustare dulce  alaturi de cei dragi.

Gogosi pufoase cu branza dulce

Sfaturi utile pentru cele mai reusite gogosi

  • Branza de vaci trebuie sa fie bine scursa – daca e prea apoasa, aluatul va iesi moale.
  • Nu prajim gogosile la foc mare – raman crude in interior si se ard la exterior.
  • Le pudram imediat dupa ce le scoatem din ulei, cat sunt calde, ca sa se lipeasca bine zaharul.
  • Daca vrem un aspect si mai frumos, putem face o gaura mica in mijloc, ca la gogosile clasice.

Recomandari de retete dulci 

Daca va plac deserturile simple si de casa, iata cateva idei pe care le puteti testa:

Cum preparam Gogosi pufoase cu branza dulce

Intr-un bol incapator punem branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, ouale si bicarbonatul de sodiu.

Amestecam bine pana cand compozitia devine omogena.

Apoi, incepem sa adaugam treptat faina.

Amestecam in continuare pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.

Ne uitam la textura pe masura ce framantam si ajustam cantitatea de faina daca este nevoie.

Fiecare faina se comporta putin diferit, asa ca ne ghidam si dupa textura aluatului.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 1.5 cm grosime.

Taiem forme rotunde cu un cerc de 10 cm.

Din aceasta compozitie am obtinut 45 de gogosi.

Incalzim uleiul intr-o tigaie cu pereti inalti si prajim gogosile la foc mic, cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

Le scoatem pe servetele de hartie, ca sa eliminam surplusul de ulei.

Le tavalim prin zahar pudra cu vanilie, cat sunt inca calde, ca sa se acopere bine.

Gogosi pufoase cu branza dulceSi gata! Am pregatit impreuna cele mai fragede si gustoase gogosi cu branza dulce.

Sunt perfecte langa o cana de ceai, lapte sau cafea. Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *