Descopera reteta simpla de langosi cu gem, o gustare delicioasa si pufoasa, perfecta pentru orice moment al zilei. Prepara rapid si usor acest desert savuros, folosind ingrediente simple si accesibile. Fie ca preferi gemul de prune, caise sau fructe de padure, langosii cu gem sunt ideali pentru intreaga familie.
Reteta Langosi cu Gem
Intr-un bol, dizolvam drojdia in apa calda, adaugand zaharul.
Lasa amestecul deoparte pentru 5-10 minute, pana cand devine spumos.
Intr-un alt bol, amestecam faina cu sarea, apoi adaugam drojdia activata, laptele cald, zaharul vanilat si cele doua linguri de ulei.
Framantam aluatul pana devine omogen si elastic.
Acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam la dospit intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in bile de marimea unei mingi de tenis.
Aplatizam fiecare bila intr-o forma rotunda, cu grosimea de aproximativ 1 cm.
Adaugam o lingura de gem, o intindem putin si pliem marginea aluatului. Sigilam prin apasare cu varful degetelor.
Incalzim uleiul intr-o tigaie adanca. Prajim fiecare langos in uleiul incins, cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si pufoasi.
Scoatem langosii pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servim langosii calzi, pudrati cu zahar farin vanilat. Pofta buna!