Langosi cu gem

Ingrediente:

Aluat - 500 g faina, 7 g drojdie uscata, 250 ml apa calda, 100 ml lapte cald, 1 lingurita de zahar, 10 gr zahar zahar vanilat, 1 praf de sare, 2 linguri ulei.
Umplutura - Gem la alegere (prune, caise, fructe de padure)
Ulei pentru prajit

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

9

5/5 - (14 votes)

Descopera reteta simpla de langosi cu gem, o gustare delicioasa si pufoasa, perfecta pentru orice moment al zilei. Prepara rapid si usor acest desert savuros, folosind ingrediente simple si accesibile. Fie ca preferi gemul de prune, caise sau fructe de padure, langosii cu gem sunt ideali pentru intreaga familie.

 

Reteta  Langosi cu Gem

Intr-un bol, dizolvam drojdia in apa calda, adaugand zaharul.

Lasa amestecul deoparte pentru 5-10 minute, pana cand devine spumos.

Intr-un alt bol, amestecam faina cu sarea, apoi adaugam drojdia activata, laptele cald, zaharul vanilat  si cele doua linguri de ulei.

Framantam aluatul pana devine omogen si elastic.

Acoperim  bolul cu un prosop curat si il lasam la dospit intr-un loc cald,  pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in bile de marimea unei mingi de tenis.

Langosi cu gem

Aplatizam fiecare bila intr-o forma rotunda, cu grosimea de aproximativ 1 cm.

Langosi cu gem

Adaugam o lingura de gem, o intindem putin si pliem marginea aluatului. Sigilam prin apasare cu varful degetelor.Langosi cu gem

Incalzim uleiul intr-o tigaie adanca. Prajim fiecare langos in uleiul incins, cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si pufoasi.

Langosi cu gem

Scoatem langosii pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servim langosii calzi, pudrati cu zahar farin vanilat. Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *