Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata
Ingrediente:

350 gr branza de vaci  dulce, 60 gr zahar, 2 oua, 1 /2 plic praf de copt ,  ulei pentru prajit, 180 gr faina, 2 pliculete zahar vanilat.

Decor - smantana si dulceata de afine

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

6

5/5 - (55 votes)

Papanasi cu smantana si dulceata, un desert foarte apreciat la mesele in familie. Reteta Papanasi cu smantana si dulceata este simpla si delicioasa.

Intr-un  bol amestecam  branza cu  ouale ,  zaharul, praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat.

Adaugam  treptat faina si amestecam  pana obtinem un aluat omogen.

Daca aluatul este lipicios,    mai adauga faina , astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat.

Aluatul se imparte in 6 parti uniforme, din fiecare bucata de aluat  taiem  o bucatica de marimea unei nuci, pentru capacul de papanasi.

Formam papanasii. Din bucatica mica formam  o bila, din restul de aluat  formam o bila mai mare.

Se pune pe masa presarata cu faina si infigem  degetul in mijloc, rotim usor aluatul imprejurul degetului ca sa largim gaura.

Se pune intr-o tigaie adanca uleiul la incins.

Prajim  papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (maxim  5 minute).

Papanasii se servesc calzi cu smantana si dulceata de afine.

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *