Papanasi cu smantana si dulceata, un desert foarte apreciat la mesele in familie. Reteta Papanasi cu smantana si dulceata este simpla si delicioasa.
Intr-un bol amestecam branza cu ouale , zaharul, praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat.
Adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Daca aluatul este lipicios, mai adauga faina , astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat.
Aluatul se imparte in 6 parti uniforme, din fiecare bucata de aluat taiem o bucatica de marimea unei nuci, pentru capacul de papanasi.
Formam papanasii. Din bucatica mica formam o bila, din restul de aluat formam o bila mai mare.
Se pune pe masa presarata cu faina si infigem degetul in mijloc, rotim usor aluatul imprejurul degetului ca sa largim gaura.
Se pune intr-o tigaie adanca uleiul la incins.
Prajim papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (maxim 5 minute).
Papanasii se servesc calzi cu smantana si dulceata de afine.
Pofta Buna!