Dulceata de visine este ideala pentru clatite, prajituri sau savurata simplu, pe o felie de paine cu unt – gustul copilariei intr-un borcan!
Secrete pentru o dulceata de visine reusita
- Folosim visine sanatoase, fara urme de lovituri.
- Optam pentru o fierbere lenta, deoarece pastreaza culoarea si textura fructelor.
- Indepartam spuma constant, pentru claritate si conservare mai buna.
- Testul picaturii – punem o picatura pe farfurie rece; daca nu curge, dulceata e gata.
Cum preparam cea mai buna Dulceata de visine
Intr-o cratita mare, amestecam visinele fara samburi cu zaharul.
Adaugam zeama de lamaie si punem totul pe foc mic.
Amestecam periodic pana cand zaharul incepe sa se topeasca.
Cand compozitia incepe sa fiarba, lasam la foc mic spre mediu timp de cel mult o ora.Amestecam des si indepartam spuma care se formeaza la suprafata.
Pentru o consistenta mai lichida, fierbem mai putin si facem testul picaturii pe o farfurie rece.Dupa ce dulceata a fiert, adaugam miezul de la pastaia de vanilie si amestecam bine.
Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate si le inchidem ermetic.
Le asezam intr-o lada, acoperindu-le cu prosoape de bucatarie.
Le lasam sa se raceasca lent, pana a doua zi.
Dupa racire, transferam borcanele in camara, intr-un loc racoros si ferit de lumina.
Cum servim dulceata de visine
- Dulceata de visine e perfecta la micul dejun
- O putem folosi si ca umplutura pentru clatite, cornuri sau gogosi.
- Mai poti adauga dulceata peste inghetata de vanilie sau iaurt grecesc, sau o poti include in retete de torturi, cheesecake-uri, mousse-uri ori briose.