Ficatei de pui in sos de smantana

Ficatei de pui in sos de smantana
Ingrediente:

650 gr ficatei de pui calitatea 1, 3 linguri ulei, 100 ml lapte, 2 buc ceapa, 50 gr unt, 100 ml smantana pentru gatit cu 20% grasime, 300 ml apa, 1 lingura faina, sare si piper dupa gust. 1/2 legatura de patrunjel.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

4

5/5 - (107 votes)

Cea mai buna reteta pentru masa de pranz Ficatei de pui in sos de smantana. Sos delicios cu smantana si  ficatei copti, un adevarat deliciu. Reteta Ficatei de pui in sos de smantana este simpla si rapida.

Spalam ficateii si ii punem intr-un bol.

Adaugam laptele si amestecam.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si ii lasam deoparte, pentru 30 de minute.

Ii scurgem de lapte, adaugam sare, piper, uleiul si amestecam.

Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii punem in cuptorul preincalzit la 200C, pentru 20 minute.

Punem untul intr-o tigaie incinsa si adaugam ceapa taiata fasii. Adaugam un praf de sare, amestecam si acoperim tigaia cu capac. Se amesteca periodic pentru 5 minute.

Adaugam 150 ml apa fierbinte, amestecam si continuam fierberea pentru 10 minute, la foc mic.

Adaugam smantana amestecata cu faina si restul de apa.

Trecem compozitia prin sita si o adaugam peste compozitia de ceapa.

Fierbem compozitia pentru 3 minute, amestecand periodic.

Adaugam ficateii si mai fierbem cca 5 minute, la foc mic.

Adaugam patrunjel taiat marunt si servim imediat. Alaturi de o salata de varza rosie, preparatul este foarte gustos.

Pofta Buna!

Descopera si alte retete din colectia Retete de Mancare!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *