Ingrediente Chec de post cu dulceata si cacao/ 1 buc
2 cani faina, 2 cani de apa , 1 cana de zahar, 200 gr margarina topita, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare , 3 linguri cacao, 150 gr dulceata de cirese.
Glazura – 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 4 linguri apa, esenta de rom, nuca de cocos.
Preparare Glazura
- Intr-un vas se amesteca zaharul, apa si cacaua .
- Se pune pe foc amestecand continu pana la punctul de fierbere.
- Se inchide focul, se adauga esenta de rom si mai amestecam 1 minut.
Preparare Chec
- Intr-un vas se adauga : margarina , dulceata, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare.
- Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina amestecata cu cacao.
- Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.
- Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia obtinuta si se introduce in cuptorul incalzit la 160 C si se lasa la copt cca 30-40 min.
- Se lasa sa se racesca cateva minute , se glazureaza si se decoreaza cu nuca de cocos.
Sfat – Glazura se pregateste cand checul este gata.Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se serveste rece.
Pofta Buna!