Carnea de pui este preferata multora dintre noi, datorita gustului placut si versatilitatii sale in preparare. Practic, carnea de pui poate fi gatita in numeroase combinatii, astfel incat sa asigure o masa complete pentru intreaga familie. Pentru mesele de duminica in familie, reteta de pui fript la cuptor este ideala. Se prepara relativ repede si se serveste cu diverse garnituri de legume si salata.
Pentru intreaga familie ai nevoie de un pui mare, pe care il portionezi, il condimentezi dupa plas si apoi il dai la cuptor. Simplu, nu? Iar rezultatul este o friptura suculenta, delicioasa si hranitoare. Se poate servi si cu mamaliguta si mujdei .
Puiul se trece prin flacara, se spala si se portioneaza.
Intr-un vas adaugam uleiul , boia de ardei dulce, sare , piper si usturoi.
Amestecam bine si adaugam carnea.
Rotim bucatile de carne pana sunt bine unse si condimentate.
Tapetam o tava de friptura cu hartie de copt si adaugam carnea.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.
Cu sucul format se ung bucatile de carne , pentru o rumenire uniforma, restul se indeparteaza.
Se pune din nou la cuptor pentru 40 minute .
Puiul fript se serveste cald cu o garnitura de legume si salata de sezon.
Friptura ramasa este ideala pentru o omleta delicioasa.
Pofta Buna!