Pui fript la cuptor

Pui fript la cuptor
Ingrediente:

1 pui fara organe ( 1,200 kg), 1 capatana usturoi, 1 lingura potrivita boia de ardei dulce, sare si piper dupa gust, 50 ml ulei.

Timp preparare

1 ora si 20 minute.

Nr. portii

5

5/5 - (74 votes)

Carnea de pui este preferata multora dintre noi, datorita gustului placut si versatilitatii sale in preparare. Practic, carnea de pui poate fi gatita in numeroase combinatii, astfel incat sa asigure o masa complete pentru intreaga familie. Pentru mesele de duminica in familie, reteta de pui fript la cuptor este ideala. Se prepara relativ repede si se serveste cu diverse garnituri de legume si salata.
Pentru intreaga familie ai nevoie de un pui mare, pe care il portionezi, il condimentezi dupa plas si apoi il dai la cuptor. Simplu, nu? Iar rezultatul este o friptura suculenta, delicioasa si hranitoare. Se poate servi si cu mamaliguta si mujdei .

Usturoiul se curata , se spala si se piseaza.

Puiul se trece prin flacara, se spala si se portioneaza.

Intr-un vas adaugam uleiul , boia de ardei dulce, sare , piper si usturoi.

Amestecam bine si  adaugam carnea.

Rotim bucatile de carne pana sunt bine unse si condimentate.

pui fript la cuptorTapetam o tava de friptura cu hartie de copt si adaugam carnea.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.

Cu sucul format se ung  bucatile de carne , pentru o rumenire uniforma,  restul se indeparteaza.

Se pune din nou la cuptor pentru  40 minute .

Puiul fript se serveste cald cu o garnitura de legume si salata de sezon.

Friptura ramasa este ideala pentru o omleta delicioasa.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *