Ingrediente Tocana taraneasca
1 kg carne de porc , 80 ml ulei, 3 buc ceapa, 1 capatana de usturoi, 1 morcov, 1 ardei gogosar, 150 ml bulion, 1 lingurita boia de ardei dulce, piper si sare dupa gust, 1 legatura marar.
Mod de preparare Tocana taraneasca
- Ceapa se taie fideluta, morcovul se taie pe rondele. Ardeiul se taie marunt. Cateii de usturoi ii taiem pe jumatate.
- Carnea se taie bucati potrivite si se prajeste pana capata o culoare usor aurie.
- Peste carne se adauga ceapa, usturoiul si morcovul. Amestecam si adaugam 100 ml apa fierbinte. Se lasa cca 10 minute sa fiarba la foc mic, se adauga ardeiul , bulionul , sare si piper dupa gust.
- Adaugam 100 ml apa si continuam fierberea pana carnea se patrunde usor cu furculita.
- La final adaugam boia de ardei dulce si mararul maruntit.
Tocana taraneasca se serveste cu mamaliguta.
Pofta Buna!