Prajitura cu gem si scortisoara (de post)

Ingrediente:

250 gr margarina, 650 gr faina, 150 ml apa minerala, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr zahar farin,  350 gr prune , 1 lingurita scortisoara, 1 lingura fulgi de ovaz, 1 praf de sare.

5/5 - (17 votes)

In perioada postului este un pic mai dificil sa iti gasesti inspiratia si sa pregatesti deserturi pentru cei dragi.
Cu toate acestea, exista o multime de retete delicioase pentru care nu ai nevoie de lapte sau oua, iar prajitura cu gem si scortisoara este una dintre acestea.

Aceasta reteta de prajitura cu gem te scoate din incurcatura ori de cate ori vrei sa iti rasfeti familia cu ceva dulce, dar vrei sa respecti si postul deopotriva.

Faina  , zaharul  , vanilia, sarea, praful de copt, apa minerala si margarina rece cubulete se pun intr-un vas.

Ingredientele se amesteca bine pana obtinem un aluat usor de modelat.

Din aluatul obtinut se opreste un sfert  pentru decor. Restul de aluat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in strat uniform.

Peste foaia de aluat se adauga gemul de prune amestecat cu scortisoara.

Restul de aluat se amesteca cu fulgii de ovaz si se razuie pe toata suprafata prajiturii.

Se coace la 180C/ 35 minute,  pana decorul din aluat va deveni usor auriu.

Se lasa sa se racesca complet,  apoi  se portioneaza dupa preferinta.

Prajitura cu gem si scortisoara se serveste alaturi de ceai sau cafea.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *