Legumele asortate la cuptor reprezinta o modalitate inteligenta de a consuma mai multe legume. De asemenea, sunt foarte potrivite si pentru copii, care sunt in general mai reticenti la legume. Pentru acest fel de mancare ai nevoie de vinete, rosii, dovlecei, ceapa, condimente si verdeturi.
Aceasta mancarica, asemanatoare cu ratatouille-ul frantuzesc abunda in legume gustoase si savuroase. In plus, este usor de pregatit, in 40 de minute poti avea o mancare calda pe masa. La acest preparat poti adauga si alte legume, in functie de preferintele tale. Legumele asortate la cuptor se pot servi ca atare, cu sos de usturoi si iaurt, insa le poti combina si cu carne la cuptor sau gratar.
2 vinete, 4 buc ceapa, 4 rosii, 2 dovlecei, 4 catei de usturoi, 5 linguri ulei, sare , piper, patrunjel verde.
Legumele le curatam, le spalam si le taiem rondele.
Intr-un bol amestecam cateii de usturoi (zdrobiti) , uleiul , sarea si piperul dupa gust.
Rondele se trec prin compozitia cu usturoi si se pun alternativ intr-un vas termorezistent.
Acoperim vasul ermetic cu o folie de aluminiu si lasam tava la cuptor pana legumele se patrund usor cu furculita.
Indepartam folia si lasam legumele sa se rumeneasca usor.
Se servesc alaturi de friptura sau ca fel principal.