Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese
Ingrediente:

Blat - 5 oua, 220 gr zahar, 250 gr faina, 10 gr zahar vanilat, 100 ml ulei, 1 praf de sare, 4 gr praf de copt , 1 lingura otet de mere.
Umplutura - 300 gr cirese fara sambure.
Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

15 ( dimenisune tava 30x20cm)

5/5 - (12 votes)

Va invit la Prajitura cu cirese! Prajitura rapida, pufoasa si aromata, ideala pentru mesele in familie. Descopera si alte retete de dulciuri!

Prajitura cu cirese

Separam ouale. Mixam  albusurile cu un praf de sare.

Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva complet.

Amestecam galbenusurile  cu ulei, praf de copt, zeama de lamaie si zahar vanilat.

Mixam compozitia timp de un minut si o incorporam usor cu albusurile batute spuma.

Adaugam faina si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Distribuim ciresele pe toata suprafata prajiturii.

Prajitura se coace timp de 25 de minute, la 180°C, cu ventilatie sus si jos.

Dupa coacere, prajitura se lasa sa se raceasca complet.

Decoram cu zahar pudra vanilat.

Portionam  in 15 bucati. Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *