Prajitura cu biscuiti si alune este un desert aromat si delicios. Cu gust intens de ciocolata, Prajitura cu biscuiti si alune este un adevarat deliciu.
Stafidele se pun intr-un bol, adaugam esenta de rom si lasam deoparte , 30 minute.
Se sfarama biscuitii (400 gr)cu mana si se pun intr-un bol mai mare.
Fierbem laptele, adaugam zaharul si amestecam.
Adaugam cacao si unt. Amestecam si fierbem 2 minute, amestecand continuu.
Adaugam ciocolata si lasam sa se racesca.
Peste biscuiti adaugam stafidele cu rom, nuci si amestecam bine.
Restul de biscuiti se folosesc ca baza pentru prajitura.
Intr-o tava ( 30×20)tapetata cu folie alimentara adaugam un strat de biscuiti , ciocolata topita si intindem pe toata suprafata. Adaugam un nou strat de biscuiti apoi umplutura formata mai sus.
Se intinde uniform , se presara alune copate si maruntite.
Se lasa la rece cca 5-6 ore, se scoate usor din tava si se portioneaza.
Sfat: rezervati biscuiti pentru baza (cat este suprafata tavii) de la inceput.
Pofta Buna!