Prajitura cu alune si frisca, un desert aromat si pufos. Reteta Prajitura cu alune si frisca este explicata pas cu pas, iar rezultatul este delicios.
Blat – Mixam albusurile cu zahar.
Mixam galbenusurile cu sare , vanilie si apa.
Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30) tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 180C /25 minute.
Glazura – Punem intr-o craticioara zaharul, untul si cacao. Amestecam punem cratita la foc mic .
Amestecam pana ce compozitia incepe sa fiarba.
Se lasa la fiert 4 minute, amestecand continuu.
Lasam compozitia sa se racesca , apoi adaugam esenta de rom si amestecam.
Blatul se portioneaza in 20 bucati , fiecare bucata se trece prin glazura (cu ajutorul unei furculite ), apoi prin alune maruntite.
Se pun pe chese si apoi la rece pentru 1 ora . Decoram fiecare prajitura cu o avelina de frisca si presaram ciocolata razuita.
Pofta Buna !