Prajitura cu alune si frisca

Ingrediente:

Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.

Glazura: 200 gr unt, 30 gr cacao, 200 gr zahar,1 lingurita esenta de rom.

Decor: alune coapte,  frisca vanilata, ciocolata .

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

20

5/5 - (51 votes)

Prajitura cu alune si frisca, un desert aromat si pufos. Reteta Prajitura cu alune si frisca este explicata pas cu pas, iar rezultatul este delicios.

Blat – Mixam albusurile cu zahar.

Mixam galbenusurile  cu sare , vanilie si apa.

Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30)  tapetata  cu hartie de copt.

Se coace la 180C /25 minute.

Glazura –  Punem intr-o craticioara zaharul, untul  si cacao. Amestecam  punem cratita  la foc mic .

Amestecam pana ce compozitia incepe sa fiarba.

Se lasa la fiert 4 minute, amestecand continuu.

Lasam compozitia sa se racesca ,  apoi adaugam esenta de rom si amestecam.

Blatul se portioneaza in 20 bucati , fiecare bucata se trece prin glazura (cu ajutorul unei furculite  ), apoi prin alune maruntite.

Se pun pe chese si apoi la rece pentru 1 ora . Decoram fiecare prajitura cu o avelina de frisca si presaram ciocolata razuita.

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *