Pizza de post pentru cei pofticiosi, cu blat pufos si legume gustoase. Reteta Pizza de post se prepara usor, iar rezultatul este delicios.
Intr-un vas se adauga drojdia, zaharul , sarea si amestecam bine .
Adaugam treptat faina si amestecam pana se incorporeaza .
Acoperim vasul cu un servet si se pune la loc cald, pentru 25 minute.
Aluatul se intinde intr-o tava pentru pizza , fara ulei sau faina .
Sosul se intinde in mod uniform, pe toata suprafata pizzei .
Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 C, pentru 10 minute.
Se scoate din cuptor , se pune tava pe un blat de lemn si se adauga pe toata suprafata – cartofii cubulete, ciupercile, maslinele, ardeiul gogosar, porumbul dulce, rondele de ceapa , sare si piper dupa gust .
Se presara oregano si se introduce din nou la copt.
Se coace la foc potrivit pana devine aurie.
Se serveste calda cu sos de rosii.
Pofta Buna!