Pizza de post

Pizza de post
Ingrediente:

Aluat - 450 gr faina tip 550, 250 ml apa calduta, 10 gr drojdie, 1/4 lingurita  sare, 1 lingurita zahar.

Umplutura- 1 ceapa mica taiata rondele fine, 3 cartofi prajiti si taiati cubulete, 5 ciuperci potrivite taiate fasii si prajite, 20  masline verzi umplute cu ardei -taiate rondele, 1 ardei gogosar de la otet taiat fasii, 1 lingura porumb dulce din conserva, sare , piper dupa gust, oregano si 4 linguri de  sos de rosii cu ardei.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

2 bucati

5/5 - (26 votes)

Pizza de post pentru cei pofticiosi,  cu blat pufos si legume gustoase. Reteta Pizza de post se prepara usor, iar rezultatul este delicios.

Intr-un vas se adauga drojdia, zaharul , sarea si amestecam bine  .

Adaugam  treptat faina si amestecam pana se incorporeaza .

Acoperim vasul cu  un servet si se pune la loc cald,  pentru 25 minute.

Aluatul  se intinde intr-o tava  pentru pizza , fara ulei sau faina .

Sosul se intinde in mod uniform, pe  toata suprafata pizzei .

Introducem tava   in cuptorul incalzit la 200 C,  pentru 10 minute.

Se scoate din cuptor , se pune tava pe un blat de lemn si se adauga  pe toata suprafata – cartofii cubulete, ciupercile, maslinele, ardeiul gogosar, porumbul dulce, rondele de ceapa , sare si piper dupa gust .

Se presara oregano si se introduce din nou la copt.

Se coace la foc potrivit pana devine aurie.

Se serveste calda cu sos de rosii.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *