Mancare de mazare cu carne, o reteta delicioasa la cuptor ! Daca mazarea este preferata voastra va recomand sa incercati acesta reteta .
720 ml mazare verde conserva (1 borcan ), 1/4 bucata de telina, 1 ceapa, 1 morcov ,4 bucati rosii
, sare si piper dupa gust, 70 ml ulei, 500 gr carne de porc, 1 legatura patrunjel verde.
Spalam legumele (morcovul, telina, ceapa), le curatim si le taiem cubulete.
Intr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins si se adauga carnea taiat felii potrivite.
Se prajeste bine pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie.
In grasimea ramasa adaugam legumele si le calim 2-3 min.
Adaugam 1 l apa, rosiile taiate bucati , se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 10 min.
Adaugam carnea si continuam fierberea inca 15 minute.
Adaugam sare ,piper dupa gust si amestecam.
Mazarea se pune intr-un vas termorezistent, adaugam compozitia de mai sus si bucatile de carne.
Se introduce vasul (neacoperit) la cuptor pentru 40-50 min – 180C , pana capata o crusta fina.
Se serveste cu patrunjel taiat marunt.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează