Pizza de post

5/5 - (2 votes)

Ingrediente Pizza de post

Aluat – 450 gr faina tip 550 Arpis – pentru pizza si panificatie, 250 ml apa calduta, 10 gr drojdie, 1/4 lingurita  sare, 1 lingurita zahar.

Umplutura- 1 ceapa mica taiata rondele fine, 3 cartofi prajiti si taiati cubulete, 5 ciuperci potrivite taiate fasii si prajite, 20  masline verzi umplute cu ardei -taiate rondele, 1 ardei gogosar de la otet taiat fasii, 1 lingura porumb dulce din conserva, sare , piper dupa gust, oregano si 4 linguri  –  sos de rosii cu ardei.




Mod de preparare Pizza de post

Intr-un vas se adauga drojdia, zaharul , sarea si amestecam bine  .

Se adauga treptat faina pana se incorporeaza .

Se acopera cu un servet si se pune la loc cald pentru 25 min.

Aluatul  se intinde intr-o tava  pentru pizza , fara ulei sau faina .

Sosul se intinde in mod uniform, pe  toata suprafata pizzei . Introducem tava   in cuptorul incalzit la 200 C pentru 10 min.

Se scoate din cuptor , se pune tava pe un blat de lemn si se adauga  pe toata suprafata – cartofii cubulete, ciupercile, maslinele, ardeiul gogosar, porumbul dulce, rondele de ceapa , sare si piper dupa gust .

Se presara oregano si se introduce din nou la copt.

Se coace la foc potrivit pana devine aurie.

Se serveste calda cu sos de rosii. Pizza ideala intr-o zi de post.

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.