Ingrediente Pizza de post
Aluat – 450 gr faina tip 550 Arpis – pentru pizza si panificatie, 250 ml apa calduta, 10 gr drojdie, 1/4 lingurita sare, 1 lingurita zahar.
Umplutura- 1 ceapa mica taiata rondele fine, 3 cartofi prajiti si taiati cubulete, 5 ciuperci potrivite taiate fasii si prajite, 20 masline verzi umplute cu ardei -taiate rondele, 1 ardei gogosar de la otet taiat fasii, 1 lingura porumb dulce din conserva, sare , piper dupa gust, oregano si 4 linguri – sos de rosii cu ardei.
Mod de preparare Pizza de post
- Intr-un vas se adauga drojdia, zaharul , sarea si amestecam bine .
- Se adauga treptat faina pana se incorporeaza .
- Se acopera cu un servet si se pune la loc cald pentru 25 min.
- Aluatul se intinde intr-o tava pentru pizza , fara ulei sau faina .
- Sosul se intinde in mod uniform, pe toata suprafata pizzei . Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 C pentru 10 min.
- Se scoate din cuptor , se pune tava pe un blat de lemn si se adauga pe toata suprafata – cartofii cubulete, ciupercile, maslinele, ardeiul gogosar, porumbul dulce, rondele de ceapa , sare si piper dupa gust .
- Se presara oregano si se introduce din nou la copt.
- Se coace la foc potrivit pana devine aurie.
Se serveste calda cu sos de rosii. Pizza ideala intr-o zi de post 🙂
Pofta Buna!