Aromate si delicioase, bomboanele cu alune sunt nelipsite de la mesele festive sau candybar. Reteta Bomboane cu alune este simpla si candybar.
Alunele se pun la cuptor, la foc potrivit , pana devin aurii.
Biscuitii cu alunele se macina si se pun intr-un bol.
Adaugam miere , rom, lapte.Amestecam pana formam o compozitie omogena.
Se lasa cca 30 minute la rece , se intinde sub forma unui baton si se taie felii.
Se formeaza bomboanele, prin modelare, si se pun pe o tava.
Intr-un bol punem ciocolata menaj alba (pe baie de abur ) la topit.
Amestecam cu ulei pana obtinem o glazura uniforma.
Cu ajutorul unei furculite, se trece fiecare bomboana prin ciocolata, se lasa cateva secunde sa se scurga glazura si apoi se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Decoram bomboanele cu ciocolata menaj (ciocolata se topeste si se pune intr-un cornet de hartie) si alune zdrobite .
Introducem tava la rece pentru cateva minute. Fiecare bomboana se pune pe hartie ambalaj .
Boboanele cu alune pregatite in casa sunt aromate si proaspete.
Pofta Buna!