Orez cu legume pentru un pranz delicios. Reteta Orez cu legume este simpla, gustoasa si se prepara cu ingrediente la indemana.
Ceapa se taie marunt, morcovii si ardeiul cubulete.
Rosiile se decojesc, indepartam semintele si le taiem cubulete.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins (2 linguri ), adaugam legumele (ceapa , ardei , morcov) si le lasam la calit .
Legumele se calesc cca 5 minute la foc mediu, apoi adaugam orezul spalat.
Amestecam si lasam sa fiarba cateva minute , impreuna cu legumele.
Adaugam apa calda (3 cani) si se lasa sa fiarba la foc mediu, cca 20 minute.
Inainte de a lua orezul de pe foc punem intr-o tigaie uleiul la incis (1 lingura) si calim rosiile taiate cubulete.
Cand pilaful este gata, se ia de pe foc , adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat marunt si rosiile calite.
Pofta Buna!