La evenimentele festive, gospodinele de la noi din tara se intrec in prepararea cat mai multor aperitive si mancaruri savuroase, care sa ii impresioneze pe cei dragi.
Rulada de cascaval cu masline este un astfel de preparat, care cu siguranta ii va cuceri pe meseni. In plus, aceasta rulada se prepara rapid si necesita foarte putine ingrediente: cascaval si masline fara samburi. Bineinteles, daca iti doresti o rulada mai aspectuoasa, poti folosi mai multe tipuri de masline: negre, verzi, Kalamata, astfel ca si rulada ta va avea un aspect mai special.
Rulada de cascaval cu masline se serveste ca aperitiv, pe platouri ornate cu foi proaspete de salata verde, alaturi de alte preparate.
Se intinde 1 folie de aluminiu si 2 bucati de folie alimentara, suprapuse una peste alta/ dimensiune 30x20cm.
Asezam cascavalul pe folia alimentara si cu ajutorul unei linguri intindem in forma dreptunghiulara, cca 5 mm grosime.
Adaugam maslinele maruntite pe toata suprafata si rulam strans.
Invelim rulada in folie alimentara , folia de aluminiu si o strangem bine la capete.
Punem rulada pe o tava si introducem la rece, pentru minim 3 ore.
Se portioneaza in felii potrivite si se serveste alaturi de alte aperitive.
Pofta Buna!