Dorada la cuptor cu unt si usturoi, o reteta simpla, dar plina de gust. Transforma dorada intr-un preparat culinar de exceptie, cu arome bogate de unt si usturoi. Reteta ideala pentru mese in familie.
Preparare Dorada la cuptor cu unt si usturoi
Spalam pestele si il presaram cu sare si piper.
Il punem deoparte si ne ocupam de sos.
Tocam patrunjelul si il amestecam cu unt topit, sare, piper si usturoi pisat.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Tapetam cu hartie de copt o tava pentru cuptor.
Ungem pestii foarte bine cu sosul format si ii asezam in tava.
Taiem lamaia in felii subtiri si o impartim in trei parti.
Punem felii de lamaie in interiorul fiecarui peste.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 200C/ 25-30 minute.
Dupa coacere, pestele se transfera individual pe platou cu salata verde si felii de lamaie.
Se serveste alaturi de vin alb ( vezi oferta). Sa aveti pofta!