Dorada la cuptor cu unt si usturoi

Dorada la cuptor cu unt si usturoi
Ingrediente:

3 buc dorada, 1 legatura patrunjel, 100 gr unt, sare, piper, 1 capatana usturoi, 1 lamaie.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

3

5/5 - (45 votes)

Dorada la cuptor cu unt si usturoi,  o reteta simpla, dar  plina de gust. Transforma  dorada intr-un preparat culinar de exceptie, cu arome bogate de unt si usturoi. Reteta ideala pentru mese in familie.

Dorada la cuptor cu unt si usturoi

Preparare Dorada la cuptor cu unt si usturoi

Spalam pestele si il presaram cu sare si piper.

Il punem deoparte si ne ocupam de sos.

Tocam patrunjelul si il amestecam cu unt topit, sare, piper si usturoi pisat.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Dorada la cuptor cu unt si usturoi

Tapetam cu hartie de copt o tava pentru cuptor.

Ungem pestii foarte bine cu sosul format si ii asezam in tava.

Taiem lamaia in felii subtiri si o impartim in trei parti.

Punem felii de lamaie in interiorul fiecarui peste.

Dorada la cuptor cu unt si usturoi

Punem tava in cuptorul preincalzit la 200C/ 25-30 minute.

Dorada la cuptor cu unt si usturoi

Dupa coacere, pestele se transfera individual pe platou cu salata verde si felii de lamaie.

Se serveste alaturi de vin alb ( vezi oferta). Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *