Orez cu ciuperci

Ingrediente Orez cu ciuperci

1 cana de orez orez, 300 gr ciuperci, 70 ml ulei, 2 cepe, sare si piper dupa gust, patrunjel verde.

Mod de preparare Orez cu ciuperci

  1. Orezul se spala si se fierbe in 2 cani de apa, cca 20 min- la foc mic , cu sare si piper.
  2. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se spala, se curata si le taiem felii.
  3. In  timp ce fierbe orezul, punem uleiul la incins si calim ceapa,  pana cand devine sticloasa. Se scoate intr-un vas iar in uleiul ramas calim ciupercile, pana capata o culoare usor aurie.
  4. Orezul fiert se amesteca cu ceapa calita si se potriveste de sare si piper.
  5. Deasupra se adauga ciupercile si patrunjel verde tocat marunt.

Dupa preferinta se poate adauga si  bulion de rosii. Este o mancare de post dar poate fi servita si ca garnitura alaturi de friptura.

 

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.